در شیرینی پزی هر چربی به مانند یک کوتاه کننده عمل میکند. زیرا چربی رشتههای گلوتن را کوتاه میکند و باعث ترد شدن محصولات میشود. عموما واژه شورتنینگ یا کوتاه کننده را برای گروهی از چربیهای جامد که معمولا سفید و بدون مزه هستند و به طور خاص برای شیرینی پزی فرموله شدهاند به کار میبریم. کوتاهکنندهها حاوی ۱۰۰٪. چربی هستند.
کوتاه کنندهها می توانند از روغنهای گیاهی، چربیهای حیوانی، یا هر دو بدست آیند. در طول فرآیند تولید، چربیها هیدروژنه میشوند. این فرآیند روغن مایع را به چربی جامد تبدیل میکند. کوتاه کنندهها برای اهداف زیادی به کار میروند، از این رو تولید کنندگان، انواع گوناگونی از چربیها با ویژگیهای متفاوتی را فرموله کردهاند. سه نوع کوتاه کننده وجود دارد: معمولی یا همه کاره، کوتاه کننده پلاستیکی با نسبت بالا، و کوتاه کننده مایع با نسبت بالا.