شکفته شدن
کلمه شکفته شدن که با ژلاتین به کار میرود دو معنی دارد:
۱- مرحله نرم شدن ژلاتین در آب شکفته شدن نام دارد. برای شکفته شدن ژلاتین آن را بر اساس دستور تهیه با آب و یا سایر مایعات ترکیب میکنند.
۲- درجه شکفته شدن، معیاری از قدرت ژلی است که توسط ژلاتین تشکیل میشود. هر چه این عدد بزرگتر باشد، ژل پرقدرتتر خواهد بود. ژلاتین با درجه شکفته شدن بالاتر سریع تر بسته میشود و طعم کمتری دارد.
پودر ژلاتین معمولا درجه شکفته شدنی در حدود ۲۳۰ دارد.
ورقههای ژلاتین درجه شکفته شدن متفاوتی دارند. ورقههای با درجه شکفته شدن پایین تر دارای وزن بیشتری هستند. بنابراین قدرت ژل شوندگی جدا از درجه شکفته شدن، در هر صفحه یکسان است.
ورقههای ژلاتین توسط کارخانجات با نام طلایی، نقرهای، و برنز به صورت زیر نام گذاری میشوند:
طلایی درجه شکفته شدن ۲۰۰ ۲ گرم در هر صفحه
نقرهای درجه شکفته شدن ۱۶۰ ۲.۵ گرم در هر صفحه
برنز درجه شکفته شدن ۱۳۰ ۳.۳ گرم در هر صفحه